Site Loader
Selvfølgelig kræver det en god ansøgning og et godt cv at komme til jobsamtale, men når først du er til samtalen betyder din udstråling, fremtoning og dit kropssprog mindst lige så meget som dine faglige kompetencer. Ved at være opmærksom på dit kropssprog kan du hjælpe samtalen godt på vej, og du kan give intervieweren et positivt indtryk af dig som person. Husk du bliver vurderet fra det øjeblik du træder ind af døren til job samtalen. Her er 5 gode råd til hvad du skal være opmærksom på omkring dit kropssprog.
  • Når du bliver hentet ind til interviewet, skal du huske at gå målrettet ind, lad være med at tøve eller stå og trippe. Giv et fast håndtryk, hold øjenkontakt og smil, et smil er som bekendt den korteste vej mellem to menesker.
  • Når du har sat dig i stolen skal du være bevidst om din kropsholdning. Lad være med at sidde uroligt på stolen og læn dig ikke tilbage med korslagte arme, men læn dig derimod lidt frem mod intervieweren. Dette signalere at du er opmærksom og interesseret i det personen fortæller eller spørger om.
  • Det er ikke ualmindeligt at der er flere med til job samtalen. Husk at holde øjenkontakt med alle omkring bordet, og ikke kun den der stiller spørgsmålene og lad endelig være med at kigge ned i gulvet hele tiden.
  • Under samtalen skal du lægge mærke til interviewerens stemmeføring, taler personen hurtigt eller langsomt, bruger vedkommende en bestemt type ord. Tilpas dit sprog samt stemmeføring efter intervieweren. Du kan også prøve at holde øje med interviewerens kropssprog. Ser vedkommende ud til at have interesse for det du siger, hvis ikke skal du overveje om du kan skifte spor.
  • Vær opmærksom på når intervieweren lægger an til at samtalen er slut. Rejs dig og afslut med et fast håndtryk, og tak for samtalen.
 

Post Author: Blog om job

Blog om job er en karriere blog for dig der søger job.

2 Replies to “Dit kropssprog til jobsamtalen”

  1. Ja, en grundig forberedelse til jobsamtalen er alfa omega, hvis man vil gøre sine chancer for at få jobbet større. Også når det gælder kropssproget.

    Man skal huske, at førstehåndsindtrykket i den grad bliver hængende, så jo bedre du præsenterer dig selv, jo større er dine chancer for at få jobbet.

    Rigtig god artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hire PHP Developer India