Site Loader
Nedskæringer, massefyringer og konkurser er desværre blevet en del af hverdagen i mange virksomheder. Hvis du er i fare for at blive fyret, er det en god ide at begynde at forberede dig, for man kan selv gøre meget for at forberede sig på at miste jobbet. Herunder finder du nogle gode råd.
  • Tag kurser og efteruddannelse
Har du mulighed for at tage kurser og dygtiggøre dig, så er det nu du skal gøre det. Jo mere der står på cv’et, jo større er chancen for at finde et nyt job hurtigt.
  • Spar op
Mister man jobbet går det hårdt ud over pengepungen. Forbered dig på at du en dag kan risikere at ende på dagpenge (er du ikke medlem af en a-kasse, så skynd dig at blive det, der går et år fra du er meldt ind til du kan modtage dagpenge) Spar op, læg et fast beløb til side hver måned som er øremærket til hvis du en dag bliver arbejdsløs.
  • Brug dit netværk
Forhør dig blandt familie, venner og i dit netværk generelt, om de kender til virksomheder der kunne have brug for en som dig med dine kvalifikationer. Opret et online cv på div. job portaler på nettet. Du kunne også sende uopfordrede ansøgninger ud til de virksomheder du kunne tænke dig at arbejde hos.
  • Gør dig positivt bemærket på arbejdspladsen
Du kan selv gøre noget for at beholde dit job. Fokusér  på de aspekter du selv har indflydelse på i dit daglige arbejde. Mød til tiden, yd dit optimale, vær med til at skabe en god stemning, vær målrettet, tag intiativ, vis resultater, deltag aktivt til møderne, kom med forslag til effektivering af arbejdsgangende i virksomheden osv.
  • Overvej alle job
Det er en stor belastning for økonomien hvis din sædvanlige indtægt udebliver pga. en fyring. I den situation må du overveje alle typer af job, da der godt kan gå flere måneder, ja måske et helt år før det helt rigtige job viser sig. Derfor kan det være en god ide at at tage et midlertidigt job, også selvom at jobbet ligger lagt under dine kvalifikationer.

Post Author: Blog om job

Blog om job er en karriere blog for dig der søger job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hire PHP Developer India