Site Loader
Har du sendt en jobansøgning af sted kan du være næsten 100% sikker på at den ansættelsesansvarlige googler dig for at finde ud af mere om dig og din person. Men hvad findes der så på nettet om dig, og er det noget som du stolt kan vise en arbejdsgiver? Mange tænker ikke over hvad de skriver på feks. Facebook, Twitter eller i debat forummer rundt om på nettet. Men du skal huske at meget af det du skriver og foretager dig på nettet vil være til offentlig skue mange år frem i tiden. Er du typen der går i byen hver weekend og gladeligt lægger alle fest billederne op på feks. Facebook i mere eller mindre pinlige situationer, kan du hurtigt give et forkert indtryk. Er du aktiv i diverse debat forummer skal du også her være meget forsigtig med hvad du skriver og hvordan du formulere dig. Provokerende og grove bemærkninger er ikke det du ønsker bliver fundet når man googler din person.

Hvad kan du selv gøre for at give et godt indtryk af dig selv på nettet?

  • Hvis der er ting du ikke ønsker at en rekrutteringsansvarlig skal se eller læse på din Facebook profil, skal du gå ind på dine personlige indstillinger og vælge at det kun er dine venner der må se din profil.
  • Opret en profil på Linkedin som er et socialt netværk der henvender sig til et lidt mere professionelt segment. Husk at udfylde alle relevante oplysninger.
  • Opret en blog på feks. blogger eller WordPress og køb et domænenavn (gerne dit eget navn hvis det er ledigt). Når en arbejdsgiver googler dig via dit navn kommer din blog frem. På din blog kan du skrive om alt det du gerne vil fortælle om dig og din karriere, og som er relevant for en ansættelsesansvarlig at vide. Du kan evt. finde inspiration til din cv blog på Thor Brønsvigs side. Han har oprettet en blog hvor han netop fortæller om sig selv og sine kompetencer. En rigtig god og informativ side.
Læs også: CV blog – Din egen karriere hjemmeside

Chefen googler dig også.

Du kan også risikere at din nuværende arbejdsgiver googler dig. Så er der ting du ikke ønsker at en kollega eller din chef skal se, så tænk dig lige om en ekstra gang når du færdes på nettet, og overvej om det er en god ide at være “venner” med din chef på feks. Facebook.  

Post Author: Blog om job

Blog om job er en karriere blog for dig der søger job.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hire PHP Developer India