Uopfordret ansøgning – 5 gode råd

Det kan være en god investering i dit arbejdsliv at sende uopfordrede ansøgninger.

De ansøgninger der bliver gemt af HR cheferne, vil blive taget frem når en ny stilling bliver ledig, og da de allerede har din ansøgning vil du have et forspring.

Når du sender en uopfordret job ansøgning, gør du virksomheden opmærksom på din interesse for at arbejde for netop dem, så gør dig umage med ansøgningen.

 

5 gode råd til uopfordret ansøgning:

  • Inden du går i gang med at sende uopfordrede ansøgninger, så spørg i dit netværk om de kender nogen der kan bruge dig. Fortæl alle i din omgangskreds at du er arbejdssøgende.
  • Når du har fundet de virksomheder du vil søge job hos, skal du sætte dig ind i hvad det er for en virksomhed. Hvad er deres værdier, målsætning, struktur osv.
  • Undersøg hvem der er den ansvarlige for ansættelse i virksomheden, og send din ansøgning direkte til vedkommende. Ring evt. rundt og forhør dig om de har planer om ansættelse i nær fremtid.
  • Fortæl i din ansøgning hvad din motivation er for at søge job hos dem, og hvad du kan bidrage med.
  • Det er en god ide at følge op på din ansøgning telefonisk. Spørg om de har modtaget din ansøgning, hvad de siger til den og evt. om du kan komme forbi til en samtale.

Hvad er dine erfaringer med at sende uopfordret ansøgninger, vender arbejdsgiverne tilbage, og har du fået drømmejobbet ved at søge job uopfordret?

 

1 kommentar

    • Jens on juli 12, 2011 at 1:08 pm

    Rigtig gode råd om at søge job. Man kan som jobsøgende gøre rigtig meget for at gøre sig selv attraktiv for arbejdsgiverne.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Hire PHP Developer India