Guide til online CV

Et online CV kan være adgangsbilletten til dit nye job.

Mange arbejdsgivere og HR chefer søger i diverse CV jobbaser når de leder efter nye medarbejdere til en ledig stilling. Men du skal gøre dig umage når du opretter dit online CV, da dit CV er en “reklame” for dig og dine kompetencer.

 

Skriv en god og fængende overskrift på dit web CV:

Overskriften betyder alt på dit online CV, det er den der skal få arbejdsgiverne lyst til at klikke på det for at læse mere. Gør dig derfor umage og gør din overskrift unik så du skiller dig ud fra de andre i CV databaserne.

Gør dit CV synligt:

Når du opretter dit online CV i job databaserne skal du huske at vælge at dit CV skal være synligt og søgbart for de virksomheder der søger efter nye medarbejdere. De rekrutterringsansvarlige kan så kontakte dig hvis de finder dit CV interessant.

Gør dit CV interessant:

Du skal bruge tid og engagement når du opretter dit online CV, gør du ikke det kan du heller ikke forvendte at arbejdsgiverene vil gøre det. Vær omhyggelig med din formulering, stavning og opsætning. Dit CV skal være interessant og vedkommende for dem der læser det, og du skal huske at få alle relevante oplysninger med.

Beskriv dig selv:

På de fleste CV databaser kan du som supplement til dit CV lave en beskrivelse af dig selv. Her skal du tænke på at de rekrutteringsansvarlige der læser din beskrivelse ikke kender dig, og derfor hurtigt skal kunne danne sig et indtryk af dig og dine kompetencer. Skriv en god og fængende tekst. Hvis du feks. beskriver dig selv som målrettet eller initiativrig så forklar hvorfor, kom med konkrete eksempler. Fortæl hvad du kan bidrage med, hvilket type job samt arbejdsopgaver du ønsker og hvilke resultater du har opnået i tidligere job?

Få professionel hjælp til dit CV:

Er det svært for dig at sætte ord på dine kvalifikationer, resultater, faglige og personlige kompetencer, vil du måske kunne få glæde af professionel hjælp til at udforme dit online CV. Der findes mange konsulenter som har specialiceret sig i at hjælpe jobsøgere med at udforme CV og ansøgning.

Upload evt. et video cv:

Vil du gøre noget ekstra ud af din jobsøgning, kan du optage et video cv, og uploade det på feks. Youtube og skrive linket i dit online CV. Med et video cv kan du skille dig ud fra de andre ansøgere, og præsentere dig selv i levende billeder.

Her finder du en liste med mange af de jobdatabaser der findes på nettet


5 kommentarer

1 ping

Spring til kommentar-formularen

 1. Er du selvstendig karriererådgiver og har du lyst til at gøre forretning på LinkedIn? I Netværket Digital Jobsøgning og de sociale medier, kan du komme tæt på dine kunder og vise, hvad du dur til. Du betaler for licens til netværket, hvor du kan debattere og rådgive gratis. Pris for Licens kontakt Adm. direktør Bodil Damkjær http://www.jobmaker.dk 33321788 eller bd@jobmaker.dk

 2. Er du jobsøgende, må du uden beregning anmode om optagelse i I Netværket Digital Jobsøgning og de sociale medier på LinkedIn. http://www.linkedin.com/groups?mostPopular=&gid=3500895

 3. Rigtig spændende artikel. Skal hvert fald selv have rettet mit CV igennem og få stillet det bedre op, kan jeg mærke 🙂

  • Jenny on november 27, 2014 at 9:06 pm

  Hvis du søger inspiration til CV layout, så kan du gratis downloade forskellige CV skabeloner til personligt brug på: http://www.jobsamtale.info

  • Joblov on juli 18, 2019 at 11:43 am

  Tak for en herlig artikel om CV’et til jobjagten! 🙂

 1. […] Skriv et godt online cv […]

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Hire PHP Developer India