Site Loader
Mange overvejer at blive selvstændige fordi de gerne vil være deres egen chef. Tanken om at slippe for at andre skal bestemme over dem får mange til at drømme om at blive selvstændige. Men det er ikke det der skal drive en til at blive selvstændig, det er den gode ide og troen på at netop den bliver en succes. Det er en stor beslutning og noget der skal tænkes godt igennem. Det kræver nemlig stor styrke og vilje at få et firma stablet på benene. Som selvstændig er der ikke noget der hedder fast arbejdstid og du vil ofte opleve at sidde til sent ud på aftenen og arbejde. Derfor kræver det også opbakning på hjemmefronten for at det skal lykkes. Som selvstændig arbejder du måske som oftes hjemmefra i starten og derfor er det vigtigt at du kan administrere din egen tid. Du skal selv kunne planlægge din arbejdsdag, motivere dig selv og holde fokus og du skal kunne adskille familie og arbejdsliv. Du mister også det sociale netværk du normalt har haft med dine kollegaer, og det kan godt være noget af et kultur chok. Før du bestemmer dig skal du overveje om du har de personlige, økonomiske og faglige kompetencer til at starte og drive en virksomhed. Inden du tager beslutningen om du skal starte for dig selv, er der en masse ting du skal have styr på og som du skal sætte dig ind i. Det første du skal gøre er at danne dig et overblik og få lavet en plan med alle detaljer som beskriver den virksomhed du vil starte. Derudover skal du sætte dig ind i markedsføring, økonomi, konkurrence osv.

Ide/koncept:

Skriv ned i detaljer hvad din ide eller ydelse går ud på og hvad der gør den unik. Hvilke styrker og svagheder er der i forhold til andre i branchen og hvor stor er sandsynligheden for at du kan leve af det?

Økonomi:

Det kan hurtigt koste mange penge at starte en virksomhed op. Regn på hvad det vil koste i opstart, og hvad det vil koste at drive virksomheden fremadrettet. Har du sparet op eller har du brug for et lån for at komme igang. Ønsker du at låne penge i banken, skal du have en udførlig forretningsplan med.

Regnskab:

Der er meget du selv skal tage dig af som selvstændig, og du kan i mange tilfælde også selv klare regnskaberne. Men du skal sætte dig godt ind i reglerne i forhold til skat og moms. Har du ikke selv mod på at stå for dit regnskab, findes der mange bogholdere og revisorere der for en overkommelig pris kan klare det for dig.

Konkurrence:

Undersøg hvor stor konkurrencen er og hvem dine konkurrenter er i den branche hvor du påtænker at starte op. Måske er der nogle store spillere som sidder på “magten”. Du skal derfor vurdere om det overhovedet er realistisk for dig at komme ind på markedet. Undersøg om der er brug for dit produkt eller din ydelse.

Markedsføring:

Sæt dig ind i hvilke muligheder du har for at markedsføre din ide/ydelse/virksomhed. Mulighederne er mange men det er ofte også ret dyrt at reklamere. Du kan betale for klik annoncer hos Google, have banner annoncer på sider der er relevant for dit produkt/virksomhed. Du kan også vælge at hyre en freelance sælger til at sælge dit produkt/ydelse. Du kan også få stor gavn af at blogge om emner der er relevante for din virksomhed. SoMe er også en god idé, så sørg for at din virksomhed er på div. sociale netværk som Facebook og Twitter.

Kundegruppe:

Hvem er din kundegruppe og hvor finder du dem henne? Dine kunder er alt afgørende for om det skal lykkes for dig. Tror de ikke på dit produkt/virksomhed er det op af bakke. Sæt dig derfor ind i hvem du henvender dig til og målret din annoncering efter dem.

Selskabsform:

Nu skal du afgøre hvilken type virksomhed du ønsker at starte op. De fleste nystartede erhvervsdrivende vælger at starte en enkelmandsvirksomhed. Du behøver ikke at blive moms registreret hvis din indtjening er under 50.000 kr. pr. år. Du skal stadig betale skat af overskuddet i virksomheden. Tjener du over 50.000 kr. skal du momsregistreres og skal afregne moms, typisk en gang om måneden, hvert kvartal eller halvårligt.

Hjemmeside:

Som erhvervsdrivende er det et must at have en hjemmeside hvor du kan præsentere og sælge dit produkt eller ydelse. For at dine kunder skal kunne finde dig på nettet når de søger efter dit produkt eller ydelse skal du sørge for at købe en hjemmeside der er godt søgemaskine optimeret. Det er vigtigt for din forretning og dit salg at du ligger på første side af Google.

Patent:

Er det et nyt produkt du lancere, skal du overveje om du vil have patent på det. Med et patent sikre du dig at andre ikke løber med din ide.

3 gode links hvis du påtænker at blive selvstændig

www.amino.dk www.ivaekst.dk www.start-base.dk

Post Author: Blog om job

Blog om job er en karriere blog for dig der søger job.

2 Replies to “Selvstændig – Bliv din egen chef”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hire PHP Developer India